Interviu Adrian Ungureanu, videograful anului 2016

Adrian Ungureanu este castigatorul premiului „Videograful Anului 2016″, distinctie primita in cadrul concursului anual de videografie de nunta, prilej tocmai bun pentru a-l cunoaste mai bine intr-un interviu marca Fotografi-Cameramani.ro.

Fragmentul de mai jos reprezinta un extras din interviul complet cu Adrian Ungureanu, publicat de revista WedMe.ro. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Poti citi intreg interviul AICI.

Ce parere ai despre concursurile de videografie?

Ne ajuta sa ne dam seama unde ne situam profesional fata de alti colegi si cat de mult ne este apreciata munca. Competitia are un efect bun asupra dezvoltarii noastre.

Cum ai evoluat si cum iti perfectionezi cunostintele videografice? Participi la seminarii, workshopuri, inveti singur sau faci schimburi de experienta cu alti colegi?

Particip la workshopuri, invat singur si fac schimb de experienta cu alti colegi.
Sunt bun prieten cu google. Caut tot ce imi place din videografia de nunta din afara.

Ce sfaturi le-ai putea da videografilor aflati la inceput de drum? Care crezi ca sunt pasii necesari pe care trebuie sa ii urmeze un videograf aflat la inceput de drum, pentru a deveni unul profesionist de nunta?

Sa practice videografia din placere, sa fie ambitiosi, dedicati si, de ce nu, sa se inspire de la alti colegi pana isi stabilesc propriul stil. Asta face diferenta.

Ce parere ai despre workshop-urile de videografi de nunta? Ai participat la astfel de workshop-uri? Ai organizat? Care ti s-au parut cele mai utile? Ce workshop-uri recomanzi?

Mie mi-au fost utile. Am participat in 2015 la workshop-ul organizat de Geo Munteanu, ce l-a avut ca  speaker pe Konstantin Prosnikov, pe care il apreciez si de la care am invatat atat tehnici de filmare cat si de editare.

In 2016 am reusit sa imi realizez un vis de a ajunge la Munchen, la workshop-ul lui Ray Roman.

O ultima intrebare. Au fost colegi care te-au felicitat dupa castigarea premiului de videograful anului?

N-au fost multi, dar pentru mine sunt buni prieteni si vreau sa le multumesc .

Primul care m-a felicitat si care m-a si anuntat ca am castigat a fost Dragos Badicu. Apoi prieteni ca Madalin Butiurca, Baran Radu si doi colegi din Ploiesti, Adrian Nitu si Geo. Am simtit ca s-au bucurat alaturi de mine, din suflet .

Un gest frumos a facut si Vasea Onel care m-a felicitat in privat.

Multumim mult pentru interviu Adrian! Mult succes in continuare!

Exercitiu de sinceritate

Daca maine ai fi mire, ce videograf de nunta din Romania ti-ai dori sa filmeze propria nunta si de ce? Ce valori apreciezi in mod deosebit la acest videograf, din postura de client? O singura varianta! 🙂

La aniversarea a 25 de ani de la nunta imi iau nevasta si copii si plec in tara unde se afla videograful care o sa-mi placa atunci. 🙂

Numeste te rog trei videografi de nunta din Romania pe care ii apreciezi, tinand cont de stilul, portofoliul si experienta acestora.

Dragos Badicu
Calin Manescu
Timotei Jinar

Dar din afara?

Fiore Films
Riccardo Fasoli
Maria Bushaeva

Numeste te rog cativa videografi, aflati la inceput de drum, care crezi ca au potential.

Sincer, nu urmaresc videografi aflati la inceput de drum.