Interviu Claudiu Negrea, fotograful anului 2017

Claudiu Negrea a câștigat la doar 23 de ani premiul de Fotograful Anului 2017, în cadrul concursului organizat de către Fotografi-Cameramani privind fotografia de nuntă. Cu această ocazie, l-am invitat să ne povestească mai multe în cadrul interviului de mai jos.

Pe lângă pasiunea sa pentru fotografie, Claudiu este implicat în diverse proiecte nobile, cum ar fi reabilitarea Compartimentului Clinic de Boli Infecțioase Copii din Arad.

Fragmentul de mai jos reprezintă un extras din interviul complet cu Claudiu Negrea, fotograful anului 2017, publicat de revista WedMe.ro. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Poți citi întreg interviul AICI.

Ce părere ai despre concursurile de fotografie?

Concursurile de fotografie sunt foarte benefice. Pe mine m-au ambiționat spre a mă depăși pe mine însumi.

3 sfaturi pe care le-ai oferi oricând participanților la concursuri.

1. Să participe!
2. Să nu fotografieze doar pentru concursuri. Premiile încep să vină când nu te gândești la ele.
3. Dacă cred în anumite fotografii din portofoliul lor să le înscrie de cât mai multe ori la concursuri diverse.

Cum ai evoluat și cum îți perfecționezi cunoștințele fotografice? Participi la seminarii, workshopuri, înveți singur sau faci schimburi de experiență cu alți colegi?

Consider că toată viața avem de învățat. Ca și fotografi trebuie să ne educăm constant. Particip la cel puțin un workshop în fiecare an și cumpăr multe altele online, dar cele mai bune hinturi le-am primit făcând schimb de experiență cu alți colegi.

 

Ce sfaturi le-ai putea da fotografilor aflați la început de drum? Care crezi că sunt pașii necesari pe care trebuie să îi urmeze un fotograf aflat la început de drum, pentru a deveni un fotograf profesionist de nuntă?

În primul rând, să aibă încredere în ei. Să fie constanți în ceea ce fac și să studieze tot timpul.

Ce părere ai despre workshop-urile de fotografie? Ai participat la astfel de workshop-uri? Ai organizat? Care ți s-au părut cele mai utile? Ce workshop-uri recomanzi?

Particip constant atât la workshop-uri, cât și la conferințe, atât în țară cât și în străinătate. De departe, cel mai util workshop a fost cel organizat de Marius Bărbulescu. O altă recomandare este conferința WEDDCAMP la care particip cu drag în fiecare an.

Exercițiu de sinceritate

Dacă mâine ai fi mire, ce fotograf de nuntă din România ți-ai dori să-ți fotografieze propria nuntă și de ce? Ce valori apreciezi în mod deosebit la acest fotograf, din postura de client? O singură variantă! 🙂

Am foarte mulți prieteni din țară pe care îi urmăresc cu drag și le apreciez munca. Momentan nu mă aflu în situația de a fi mire, dar dacă fac un exercițiu de imaginație cu siguranță în ziua nunții mele mi-aș dori să îl am ca fotograf(ă) pe acela care o să fie cel mai aproape de sufletul meu.

Numește te rog 3 fotografi de nuntă din România pe care îi apreciezi, ținând cont de stilul, portofoliul și experiența acestora.

Florin Ștefan
Casian Podărelu
Sabina Mladin

Dar din afară?

Two Mann
Victor Lax
Cafa Liu

Poți numi câțiva fotografi aflați la început de drum, care crezi tu că au potențial?…

Sincer, la 23 de ani ai mei, consider ca eu sunt la început de drum. 🙂