WedTrotter – Top Wedding Photographers, un proiect de serial documentar pornit din România

Timișoara, 17.10.2017. Care sunt secretele meseriei celor mai buni fotografi de nuntă din lume? Cum arată nunțile din Africa, Asia, America de Nord și diverse colțuri ale Europei, văzute prin ochii celui care le imortalizează? Pentru a găsi răspuns, echipa serialului documentar WedTrotter pornește într-o călătorie în jurul lumii, menită să aducă în prim-plan munca din culise a 13 dintre cei mai renumiți fotografi de nuntă contemporani în timp ce surprind evenimente cosmopolite.

Anghel Brothers Production lansează un proiect inedit de serial documentar: WedTrotter, produs de Cătălin Anghel și Adrian Anghel. Serialul este adresat fotografilor de nuntă și cuplurilor care urmează să se căsătorească în curând, cât și tuturor pasionaților de fotografie și de călătorii. Campania Kickstarter pentru atragerea fondurilor necesare continuării proiectului se desfășoară în perioada 17 octombrie – 30 noiembrie 2017, iar episodul-pilot al serialului va fi difuzat la începutul anului 2018.

Proiectul WedTrotter înseamnă un periplu captivant pornit din România care va ajunge în 12 țări de pe 4 continente, pe urmele fotografilor de nuntă celebri care au atins succesul internațional și dețin numeroase premii de profil. Fiecare episod al serialului prezintă câte o nuntă din diverse culturi, la care un protagonist WedTrotter intră în acțiune din postura de fotograf principal.

Dincolo de sfaturi și recomandări, puterea modelului personal este esențială ca sursă de inspirație în formarea viitorilor practicieni. Protagoniștii serialului WedTrotter sunt fotografi de talie mondială din diverse școli artistice, cu portofolii impresionante și numeroase premii la activ: Marius Bărbulescu (România), cuplul Pedro Cabrera și Andrea Giraldo (Spania), Isabelle Hattink (Olanda), William Lambelet (Franța), Cafa Liu (Canada), Segun Olotu (Nigeria și Marea Britanie), Cristiano Ostinelli (Italia), Ken Pak (SUA), Christelle Rall (Africa de Sud), Citlalli Rico (Mexic), Ufuk Sarisen (Turcia), Vinci Wang (China).

“Prin acest proiect vrem să sărbătorim diversitatea, să vă prezentăm adevărați artiști care surprind momente reale cu cupluri adevărate, aflate în ziua lor cea mare. Scopul nostru este să vă spunem adevărul în spatele cadrelor spectaculoase: nu povestea pe care vreți să o auziți, ci o poveste adevărată pe care trebuie să o vedeți.” (Cătălin Anghel, Producător WedTrotter)

Cum reușesc acești fotografi să creeze artă din evenimentele lor? Cum depășesc greutățile uneori la limita suportabilității? Ce anume îi face diferiți și unici? WedTrotter va oferi o vedere din spatele scenei asupra a ceea ce înseamnă artă și tehnică în fotografierea profesionistă a unei nunți. Publicul va avea acces la scene inedite de pe parcursul evenimentelor, văzute prin ochii fotografului. Multitudinea culturilor și tradițiilor regăsite în cele 12 țări pe care le va vizita caravana WedTrotter creează o paletă largă de culoare și diversitate.

Caravana WedTrotter a pornit la drum. 12 țări, 4 continente, 13 episoade de film documentar. Toate cu un scop educațional – ca profesioniștii în devenire să poată vedea ce înseamnă cu adevărat, în culise, munca unui fotograf de eveniment. Echipa a demarat o campanie pe Kickstarter pentru atragerea finanțării necesare în realizarea acestui proiect independent și face un apel către toți cititorii interesați de a participa la strângerea de fonduri să se alăture campaniei prin pagina de Kickstarter.

Site Web Facebook Instagram Vimeo

Parteneri: Alex Cover (Early Brid Sponsor), Fearless PhotographersAvatar, Fotografi-Cameramani.ro, De-Masters.nl, HubPhoto, MyWed, Radio România Timișoara, TION, WEDDCAMP, WeddingLovely, Wedding Photography Select.