[passed] Imagine Timișoara Festival 2021

Cel mai mare festival de imagine din România revine în 6-9 septembrie 2021, la Timișoara

Iubitorii fotografiei și videografiei au parte în toamna acesta de un festin: cea de-a treia ediție a evenimentului Imagine Timișoara Festival readuce comunitatea împreună în jurul scenei pe care vor urca profesioniști multipremiați ai imaginii, din țară și din străinătate, care vor susține workshopuri și conferințe de elită în cadrul celui mai amplu program de festival de până acum.

În premieră, ediția din 2021 a Imagine Timișoara Festival cuprinde nu doar una, ci trei mari secțiuni:

  • WeImagine (cu și despre fotografii de nuntă și eveniment),
  • YouImagine (axată pe fotografia din alte domenii decât cel de eveniment: fashion, glam, mobile, peisaj și multe altele)
  • VImagine (dedicată videografilor).

Agenda fiecărei secțiuni include o paletă generoasă de conferințe pentru 300 de participanți, cât și nu mai puțin de 21 de workshopuri, în cadrul cărora pasionații acestor arii se vor putea întâlni cu mentorii care îi inspiră și cu brandurile lor favorite din zona de echipamente și accesorii foto-video.

Pe parcursul anului, Imagine Timișoara Festival mai cuprinde și 5 concursuri de fotografie, 8 expoziții foto în Timișoara și în alte locații din țară (fotografie de presă, portret, de stradă, fine art wedding și Concept TM2023), sesiuni de portfolio review, un târg de echipamente fotovideo și premiera unui film documentar despre fotografi celebri (WedTrotter).

Concursurile Imagine Timișoara Festival vor fi lansate în curând și oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Juriul de specialitate va alege câștigătorii fiecărui concurs, care se vor bucura de premii deosebite. Primele lucrări câștigătoare la fiecare categorie vor fi incluse în expozițiile tematice.

“După un 2020 dificil pentru noi toți și o ediție online a Imagine Timisoara Festival, ne-a fost dor să organizăm un eveniment în stilul cu care publicul nostru deja s-a obișnuit. Anul acesta, revenim cu atmosfera clasică ITF și sărbătorim reunirea cu membrii comunității noastre printrun lineup pe măsură”, a spus Cătălin Anghel, organizator Imagine Timisoara Festival.

Lineup-ul de speakeri și traineri din cadrul ediției 2021 a Imagine Timișoara Festival cuprinde atât nume de pe scena internațională a fotografiei și videografiei (Cafa Liu, Victor Lax, Elena Haralabaki, Riccardo Fasoli, Evgeny Hollywood), cât și personalități autohtone îndrăgite (Ana Maria și Daniel Dumbravă, Norbert Gubincsik, Ovidiu Leșan, Vlad Lodoabă, Alexandru Lupașcu, Julius Paul, Marian Sterea, Florin Ștefan, Ioan Braghesiu, Vlad Eftenie, Cătălin Muntean, Sorin Onișor, Daniela Sterea, Roman Burlaca, Eduard Carp, Raluca Rotund, Dima Vutcariov).

Ediția a treia a Imagine Timișoara Festival se va desfășura în perioada 6-9 septembrie 2021, iar biletele Early Bird sunt disponibile până în data de 1 august. Elevii și studenții beneficiază de reduceri de peste 50% la biletele pentru cele 3 conferinte, pe baza carnetului de studii.

Imagine Timișoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timisoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public. Împreună, ei au adus față în față artiștii în formare cu mentorii lor și cu publicul larg, au creat expoziții vii în spații neașteptate, au deschis un mediu proaspăt de expresie pentru artiști și își propun să exploreze în continuare căile prin care industria fotografică poate câștiga plusvaloare – totul pus la intersecția dintre creativitate și bune practici.

Evenimentul este posibil cu sprijinul partenerilor Imagine Timișoara Festival , cărora echipa de organizare dorește să le mulțumească: Fotografi-Cameramani.ro, Ghidul DSLR, Radio Timisoara, TION, TVR, HDV Studio, Anghel Brothers Studio, CEWE, Photometria, PhotoRomania Festival, Budapest Photo Festival, FITT.

Înscrieri și alte detalii:

Perioada de desfășurare: 6-9 Septembrie 2021
Locul de desfășurare: Timișoara
Bilete aici
Contact: office@imaginetimisoara.ro| 0735 392 303

Bilete Facebook Website