[passed] Conferința Imagine Timișoara Festival se va desfășura în 19-20 noiembrie 2019

La Timișoara va avea loc primul festival de talie europeană dedicat fotografiei din regiunea de vest

Nume îndrăgite din domeniul fotografiei ca artă și business, atât din țară cât și din străinătate, vor urca pe scena timișoreană în acest an, în cadrul primei ediții a evenimentului Imagine Timișoara Festival (ITF). Fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty și fashion – toate aceste arii își găsesc locul în cadrul ITF.

La ediția din 2019, agenda ITF cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de 5 workshop-uri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timișoara Festival cuprinde și 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă și de eveniment), 3 expoziții foto în locuri inedite din Timișoara (fotografie portret, de stradă și presă, de eveniment), un târg de echipamente foto-video și premiera unui film documentar despre fotografie (WedTrotter).

Conferința Imagine Timișoara Festival se va desfășura în 19-20 noiembrie 2019, iar biletele Early Bird sunt disponibile până în data de 1 August. Studenții la Arte, specializări conexe fotografiei, beneficiază de locuri gratuite. Workshop-urile ITF vor fi anunțate în curând.

Speakerii ediției 2019 a conferinței Imagine Timisoara Festival sunt: Alexandru Hreniuc,
Alexandru Mateiu, Andra și Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Daniel Ilinca, Hajdu Tamas, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin și Ștefan Mirea, cu participarea extraordinară a lui Damon Pijlman.

Concursurile Imagine Timisoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie.

Imagine Timișoara Festival 2019

Programul concursurilor cuprinde:

  • Concurs de fotografie portret (înscrieri: 27 mai-17 iunie 2019);
  • Concurs de fotografie de stradă (înscrieri: 1-22 iulie 2019);
  • Concurs de fotografie de nuntă și eveniment (5 august – 7 septembrie 2019).

Juriul de specialitate va alege câștigătorii fiecărui concurs, care se vor bucura de premii deosebite. Primele 20 de lucrări câștigătoare la fiecare categorie vor fi incluse în expozițiile tematice care se vor desfășura pe parcursul toamnei, în locații inedite din Timișoara. Echipa ITF va selecta câștigătorul Trofeului Imagine Timișoara Festival, care va fi decernat pe scena Conferinței.

Imagine Timișoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timisoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public. Împreună, ne-am propus să aducem față în față artiștii în formare cu mentorii lor și cu publicul larg, să creăm expoziții vii în spații neașteptate, să deschidem un mediu proaspăt de expresie pentru artiști și să explorăm căile prin care industria fotografică poate câștiga plusvaloare – totul, pus la intersecția dintre creativitate și bune practici.

Evenimentul este posibil datorită partenerilor și sponsorilor ITF, cărora echipa festivalului
dorește să le mulțumească: Incuboxx (partener logistic principal), Timisoara Shopping City, Anghel Brothers Studio, Cewe, Photo Romania Festival, Primăria Municipiului Timișoara, RATT, Xdream Media, TVR Timișoara (partener media principal), Fotografi-Cameramani.ro, Inquam Photo Agency, Radio Pătrățele, Radio România Timișoara, TION, Alex Cover, Anghel Brothers Events, Camera Bits, Genuine Strap Luxury Leather Artisan, JPEGmini, Totally Rad.

WEB

Website Facebook Instagram Youtube

DESPRE

Asociația Imagine Timișoara a fost înființată în anul 2019, de către un grup de fotografi și tineri pasionați de evenimente culturale și educaționale. Ceea ce își propune Asociația este
promovarea artei fotografice și a artiștilor la început de drum, dezvoltarea programelor de
educație culturală a fotografilor profesioniști, amatori și a publicului larg, creșterea mobilității artiștilor și a operelor fotografice și accesibilizarea artei fotografice în rândul publicului.

CONTACT

Cătălin Anghel – Organizator ITF, Președinte al Asociației Imagine Timișoara
mail: office@imaginetimisoara.ro | telefon: 0735 392 303

BILETE

Early Bird 

(pana pe 1 august)

Full Price
Conference Pass 455 lei  505 lei
Bilet workshop Damon Pijlman 1470 lei 1900 lei
Bilet workshop Hajdu Tamás 260 lei 350 lei
Bilet workshop Andra și Marius Drăgan 1050 lei 1300 lei
Bilet workshop Daniel Ilinca,

modul Fotografie beauty/fashion

420 lei 550 lei
Bilet workshop Daniel Ilinca,

modul Postprocesare

420 lei 550 lei