Nou modul de administrare

Modalități noi de afirmare pentru membrii catalogului

Fotografi-Cameramani pregătește în premieră un sistem de sortare a membrilor catalogului bazat pe mai multe criterii, pe lângă cel al premiilor acordate portofoliului.

În prezent utilizatorii catalogului pot căuta fotograful și cameramanul dorit filtrând după județ/localitate și interval de preț. Aceștia văd afișate profilele în ordinea punctelor obținute în principal în urma distincțiilor de portofoliu – sau puncte de portofoliu, cum le numim noi.

Începând cu luna iunie 2019, utilizatorii catalogului vor putea sorta profilele de fotografi și cameramani după următoarele criterii:

– Apropierea de județ / localitate
– Preț
– Premii portofoliu
– Apreciere clienți (nou)
– Experiență (nou)
– Disponibilitate (nou)

Până atunci, membrii catalogului își pot actualiza profilul cu aceste noi informații, în modulul de administrare proaspăt lansat.

Noul sistem de filtre este un avantaj pentru membrii catalogului, care pot astfel să se afirme după mai multe criterii de care clienții țin cont atunci când sunt în căutarea furnizorului potrivit.

Iată ce înseamnă în detaliu aceste noi filtre și cum se pot obține punctele de apreciere și experiență.

Apreciere clienți

Este probabil criteriul cel mai folosit de clienți atunci când își aleg furnizorul potrivit. Cu toate acestea, niciun catalog de profil nu oferă utilizatorilor posibilitatea de a căuta, filtra și sorta după acest criteriu.

Nu există un element unic și exact care să reflecte cât de apreciat este un fotograf sau cameraman de către clienți. De aceea ținem cont de mai mulți factori care au diferite grade de acuratețe.

Elementul de bază care vorbește despre aprecierea clienților este review-ul și este prezent atât în online pe platforme precum Facebook, Google sau cataloage de profil dar și prin viu grai, atunci când clienții își împărtășesc experiențele cu furnizorii lor.

Am gândit o modalitate care să centralizeze și să uniformizeze toți acești indicatori despre aprecierea clienților într-un singur număr. Pentru o obiectivitate și relevanță cât mai mare, integrăm și ținem cont atât de aprecierile și review-urile de pe Facebook, Google, dar și de cele adăugate direct în catalog ca și testimoniale.

Pentru testimonialele din catalog acordăm cea mai mare importanță deoarece sunt verificate de către noi că sunt adăugate în urma unei colaborări reale.

Așadar, formula care calculează punctajul de apreciere pentru clienți este:

Punctaj apreciere clienți = punctaj testimoniale primite in catalog + punctaj like-uri facebook + punctaj rating facebook + punctaj rating google 

Formula completă, împreună cu ponderile fiecărei variabile o poți vedea în profilul tău de administrare:

Formulă calcul apreciere clienți foto Formulă calcul apreciere clienți video

exemplu Clasament Portofoliu Foto în admin

**

Pentru ca profilul tău să primească punctaj de apreciere clienți trebuie doar să completezi corect următoarele link-uri:

  • Adresa paginii tale de facebook (cea de like, nu cea de profil)

ex: https://www.facebook.com/FotografiCameramani.ro

  • ID-ul paginii tale de google maps – găsești instrucțiuni în admin

Experiență

Este al doilea criteriu nou de care ținem cont. Considerăm că experiența unui fotograf sau cameraman este cuantificată de numărul de evenimente pe care le-a fotografiat. Evident că există diferențe între a fotografia o nuntă de la cap la coadă sau o simplă ședință foto sau o cununie civilă.

De aceea în formula folosită ca să reprezinte experiența unui fotograf, se acordă puncte în funcție de tipul și numărul de evenimente fotografiate.

Formula ține cont și de locațiile unde ai fotografiat/filmat și pe care alegi să le documentezi. Acest lucru vorbește despre experiența ta la acel tip de locație și ajută în același timp clienții să cunoască locația respectivă prin prisma experienței tale acolo.

Punctajul de experiență = punctaj evenimente fotografiate + punctaj locații documentate

Formula completă, împreună cu ponderile fiecărei variabile o poți vedea în profilul tău de administrare:

Formulă calcul experiență fotograf Formulă calcul experiență videograf

exemplu clasament Experiență fotograf

**

Pentru ca profilul tău să primească punctaj de experiență poți să:

  • Adaugi evenimentele fotografiate/filmate de tine

Adăugarea unui eveniment fotografiat sau filmat durează maxim 1 minut atât timp cât ai la dispoziție link-ul galeriei foto (URL postare pe site-ul tău sau facebook) sau al filmării (link clip youtube sau vimeo sau link postare pe blog)

  • Documentezi locații în care ai fotografiat/filmat

Orice eveniment fotografiat la care ai completat locația în care ai fotografiat are și opțiunea de a o documenta.

Disponibilitate

Una dintre primele întrebări ale mirilor atunci când contactează fotograful/videograful este legată de disponibilitatea acestuia într-o anumită dată.

Te încurajăm să completezi calendarul de disponibilitate pentru a evita discuțiile cu clienții pentru date în care ești deja ocupat.

În același timp, în momentul în care un client își completează data nunții, acesta va vedea întâi profilele care nu sunt încă ocupate în data respectivă.

Portofoliu

Acest criteriu sortează profilele în funcție de premiile obținute la concursurile de fotografie și videografie desfășurate în catalog și la cele partenere. Este criteriul care stă la baza organizării celor mai multe cataloage de acest tip și reprezintă în continuare un criteriu și pe Fotografi-Cameramani.ro.

Punctajul de portofoliu = punctaj Concursul Anual + punctaj Selecția Editorilor + punctaj Selecția Zilei + punctaj Alegerea Publicului + punctaj Concursuri Partenere

Alte noutăți în modulul de administrare

Clasament

În tab-ul de clasament din meniul de administrare poți vedea în detaliu câte puncte ai acumulat pentru portofoliu, experiență sau apreciere clienți.

Clasamentul este împărțit pe 4 intervale:

  • Interval de preț & județ
  • Interval de preț
  • Județ
  • Index general

În fiecare interval dintre cele 4 poți vedea următoarele:

  • Locul public pe care ești afișat în prezent în catalog (pe intervalul selectat);
  • Locul pe care te clasezi între toți membrii catalogului (pe intervalul selectat), fără a se ține cont de contul Premium. Acest clasament are doar rol informativ și-l poți vedea doar tu;
  • Locul pe care vei fi afișat după expirarea contului Premium (pe intervalul selectat) / Locul pe care vei fi afișat dacă ai activa contul Premium.
exemplu clasament foto pe intervalul peste 1000 euro, București

Admin-ul pentru profilele mixte

Pentru profilele mixte (echipă foto-video) modulul de administrare va fi de acum înainte separat pentru fotograf și videograf, fiecare putând să-și actualizeze profilul din zona sa.

Disponibilitate, Portofoliu, Experiență, Apreciere clienți, Clasament, Prețuri și Prezentare sunt modulele din meniu care diferă atunci când avem echipă foto-video. Acestea trebuie completate separat.

Contacte clienți, setările profilului, modificările de email și parolă, integrări (facebook, google, vimeo, instagram), datele de facturare și facturile sunt modulele care sunt păstrate la comun.

Nu se mai pot importa fotografii din facebook

Am rezolvat situația în care fotografiile importate din Facebook nu se afișau corespunzător și îngreunau timpul de încărcare a site-ului.

Astfel, portofoliul foto este de acum stocat doar pe serverul Fotografi-Cameramani. Pentru cei care aveau fotografii din Facebook în portofoliu, am importat automat astfel încât portofoliul să aibă minim 50 fotografii pe serverul nostru.

De asemenea, am mărit spațiul disponibil pentru portofoliul foto la 300 de fotografii pentru fiecare profil foto.

În continuare puteți utiliza albumele stocate pe Facebook pentru a crea galerii. Vă reamintim că aceste galerii punctează la criteriul de experiență.

Părerea ta este importantă

Modulul de administrare a fost reorganizat și simplificat. Te invităm să te familiarizezi cu el și cu noile funcționalități.

Așteptăm cu interes orice părere sau idei de îmbunătățire despre noile direcții ale catalogului și despre meniul de administrare.