[passed] (Re)Focus to inspire! Imagine Timișoara Festival revine, online

În 21-22 iulie 2020 va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului Imagine Timișoara Festival, într-o nouă formulă: live stream pe YouTube. Chiar și în condițiile impuse de pandemia Covid-19, participanții vor putea să se întâlnească, virtual, cu nume cunoscute din branșă și cu reprezentanți ai unor branduri populare, care vor discuta probleme actuale cu care se confruntă fotografii și videografii din România. Participarea este gratuită.

După o primă ediție care a fost receptată extrem de entuziast de către comunitate în 2019, Imagine Timișoara Festival își continuă și anul acesta misiunea de a pune față în față iubitorii de fotografie și videografie cu mentorii lor și brandurile care îi inspiră.

“Chiar dacă distanța socială impusă de pandemie ne împiedică să organizăm evenimentul pe care îl plănuiserăm, și anume unul cu mult networking, un mega-târg de echipamente foto-video și cu atmosfera ITF cu care deja ne-am obișnuit, aceasta nu înseamnă că renunțăm.

Dimpotrivă, anul acesta avem oportunitatea să fim flexibili și să ne arătăm pasiunea pentru fotografie și videografie în timp ce respectăm sănătatea celor apropiați. Sunt încrezător că ne vom vedea în număr mare pe live!”, a spus Cătălin Anghel, organizator Imagine Timișoara Festival.

Ediția din 2020 cuprinde o conferință online de fotografie pe durata a două zile, care va fi transmisă prin live stream YouTube (accesibil direct de pe site-ul imaginetimisoara.ro).

Temele care se vor discuta în cadrul evenimentului cuprind latura artistică a fotografiei și videografiei, cât și cea de business, precum și noțiuni de promovare și marketing, tehnică foto-video, etica profesională și, nu în ultimul rând, soluții pe timp de criză.

Alături de speakerii renumiți din domeniu își vor da întâlnire și reprezentanți ai Sony, Panasonic, Canon ș.a..

Conferința Imagine Timisoara Festival se va desfășura în 21-22 iulie 2020, iar înscrierile sunt gratuite. Toți participanții înscriși vor primi un premiu din partea CEWE România și vor intra în tragerea la sorți pentru alte premii oferite de CEWE și Fotika.

Speakerii ediției 2020 a conferinței Imagine Timisoara Festival sunt: Alexandru Hreniuc, Alexandru Don, Alexandru Ionesi, Andrei Marina, Andrei Vuia, Eduard Carp, Mario Silaghi, Martin Chiriță, George Stănculeanu, Mihai Toth, Norbert Gubincsik, Sergiu și Tiberius Mărgăian, Sorin Popa.

Imagine Timisoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timisoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public. Împreună, am adus față în față artiștii în formare cu mentorii lor și cu publicul larg, am creat expoziții vii în spații neașteptate, am deschis un mediu proaspăt de expresie pentru artiști și vom explora în continuare căile prin care industria fotografică poate câștiga plusvaloare – totul, pus la intersecția dintre creativitate și bune practici.

Evenimentul este posibil datorită finanțatorului ITF (Consiliul Județean Timiș) și a partenerilor, cărora echipa festivalului dorește să le mulțumească: F64, Anghel Brothers Studio, CEWE, Fotografi-Cameramani.ro, Alex Cover, CBS Pro, Panasonic, Sony, Romtek, Fotika.

Website ITF Facebook Instagram Youtube

Despre:

Asociația Imagine Timisoara a fost înființată în anul 2019, de către un grup de fotografi și tineri pasionați de evenimente culturale și educaționale. Ceea ce își propune Asociația este promovarea artei fotografice și a artiștilor la început de drum, dezvoltarea programelor de educație culturală a fotografilor profesioniști, amatori și a publicului larg, creșterea mobilității
artiștilor și a operelor fotografice și accesibilizarea artei fotografice în rândul publicului.

Contact:

Cătălin Anghel – Organizator ITF, Președinte al Asociației Imagine Timisoara
office@imaginetimisoara.ro| 0735 392 303