Interviu Ionuț Petrescu, Videograful Anului 2020

Ionuț Petrescu a câștigat premiul Videograful Anului 2020, în cadrul concursului organizat pentru videografia de nuntă din România.

Cu această ocazie, l-am invitat să ne povestească mai multe în cadrul interviului de mai jos.

Fragmentul de mai jos reprezintă un extras din interviul complet cu Ionuț Petrescu, Videograful Anului 2020, publicat de revista WedMe. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Ce părere ai despre concursurile de videografie?

Avem de învățat din aceste competiții. Ne pot arăta la ce nivel suntem și ce trebuie să îmbunătățim. Nu mai spun de emoțiile din timpul afișării… pfuuu… nici acum nu-mi vine să cred ca am fost ales “Videograful Anului”.

3 sfaturi pe care le-ai oferi oricând participanților la concursuri.

Participările la astfel de concursuri te fac să fii mai bun. Te fac să te autodepășești și să evoluezi. Îi încurajez să participe în continuare! 

Cum ai evoluat și cum îți perfecționezi cunoștințele videografice? Participi la seminarii, workshopuri, înveți singur sau faci schimburi de experiență cu alți colegi?

Fratele meu mi-a pus pentru prima dată camera în mână și m-a învățat lucrurile de bază. Îi multumesc!

Au urmat știrile pe care le filmam pentru TV. Intuiție, creativitate, pasiune, responsabilitate, viziune. Asta înseamnă televiziunea. Consider că toate aceste lucruri sunt esențiale și în filmarea unei nunți. În rest, evoluția mea cred că se datorează dorinței și ambiției foarte mari de a ajunge cât mai sus. Dacă ar fi să o iau de la capăt cu siguranță aș participa la multe workshop-uri. 

Ce sfaturi le-ai putea da videografior aflați la început de drum? Care crezi că sunt pașii necesari pe care trebuie să îi urmeze un videograf aflat la început de drum, pentru a deveni un videograf profesionist de nuntă?

Cel mai important lucru e să le placă această artă. Să studieze lumina, să meargă la câteva workshop-uri, să-și găsească un stil care i se potrivește, iar partea financiara să nu fie prioritară, mai ales la început.  

Ce părere ai despre workshop-urile de videografie? Ai participat la astfel workshop-uri? Ai organizat? Care ți s-au părut cele mai utile? Ce workshop-uri recomanzi?

Sunt bine-venite oricând. Frumusețea acestei meserii e ca întotdeauna avem de învățat lucruri noi. Iar workshop-urile sunt o variantă bună pentru a evolua.

Exercițiu de sinceritate

Dacă mâine ai fi mire, ce videograf de nuntă din România ți-ai dori să-ți filmeze propria nuntă și de ce? Ce valori apreciezi în mod deosebit la acest videograf, din postura de client? O singură variantă! 🙂

Am fost deja mire, așa că e prea târziu să-mi mai imaginez ce videograf aș alege. Ședința “after wedding” am ales să o filmez singur! 😄

Numește te rog 3 videografi/fotografi de nuntă din România pe care îi apreciezi, ținând cont de stilul, portofoliul și experiența acestora.

Vutcariov 
Bogdan Damian
Cătălin Călinescu

Dar din alte țări?

Fabio Stanzione

Interviul complet poate fi citit aici.