Selecția Editorilor 2019 – Start concurs

Am lansat cea de-a treia ediție a proiectului Selecția Editorilor. Competiția își propune să găsească cele mai bune fotografii și videoclipuri de nuntă din timpul anului, selectate săptămânal de editorii parteneri.

Noul sezon de Selecția Editorilor vine cu câteva modificări față de anul trecut, despre care vom vorbi în continuare.

Regulament complet foto Regulament complet video

1. Echipe noi de editori

Componența echipelor de editori, atât pe foto, cât și pe video, a fost schimbată în acest an. Echipele conțin câte 18 membri dintre cei mai apreciați fotografi și videografi de nuntă din România.

Ne asigurăm în acest fel că sistemul de selecție este cât mai obiectiv și transparent. Unul dintre principiile noastre este că atunci când încerci să notezi un material artistic într-un domeniu atât de subiectiv, este bine ca nota să fie dată pe baza cât mai multor păreri avizate, obținând astfel o notă cât mai obiectivă. În cazul nostru este vorba despre 36 păreri avizate în total pe foto și video.

Notele sunt acordate în funcție de stilul și criteriile estetice ale fiecărui editor/jurat și sunt publice și prezentate transparent în catalog.

Membrii echipei de editori NU au posibilitatea de a participa la concurs în perioada în care fac parte din echipă.

Echipa editori foto:

Echipa editori video:

2. Am împărțit Selecția Editorilor 2019 în 2 etape de timp

Am împărțit Selecția Editorilor în 2 etape de timp: 12 februarie – 9 iunie și 10 iunie – 6 octombrie.

Fiecare etapă de timp va dispune de propria echipă de editori. Astfel, echipa de editori va fi schimbată complet atât pe foto cât și pe video începând cu 10 iunie.

3. Încurajăm propunerea de fotografii color

Dorim să încurajăm propunerea fotografiilor color la competiție. Am observat în trecut că deși membrii catalogului dispun de fotografii color de calitate au o reticență în a le înscrie la această competiție.

De aceea, am hotărât că fotografiile color vor primi un bonus de 10% la media calculată în urma calificativelor acordate de editori. Acest lucru nu afectează în niciun fel materialele alb-negru de calitate, pentru că premierea se realizează atunci când materialele înscrise depășesc o anumită medie de calitate prestabilită.

4. Punctaj mai mare în catalog pentru această distincție

Fotografiile și videoclipurile premiate cu Selecția Editorilor în 2019 primesc o distincție care valorează în puncte cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut.

Punctele respective stau la baza organizării catalogului din punct de vedere calitativ și poți afla mai multe despre acestea chiar în meniul tău de administrare.

***

Participă la Selecția Editorilor 2019! Mult succes!

Propune fotografii Propune videoclipuri