Interviu Jambor Photography

“Daca ceea ce cauti in fotografia de nunta e minimal, funny, subtil, natural, abstract, dinamic, ne-ai gasit! :)”. Este fraza cu care Zoli si Afina Jambor te intampina in catalogul nostru. Jambor Photography sunt echipa sau cuplul de fotografi care in 2014 au castigat titlul de “Fotograful anului” in cadru concursului organizat de Fotografi-Cameramani.ro.
A fost o reconfirmare a faptului ca Jambor este un nume “cu greutate” in domeniul fotografiei de nunta din Romania. Ne-am dorit, inca din momentul in care s-au inscris la acest concurs, sa ii cunoastem mai bine. Acum, prin intermediul acestui interviu, avem ocazia sa facem acest lucru. Va invitam si pe voi sa aflati cateva informatii interesante si utile, in special pentru viitorii clienti, dar si pentru colegii de breasla.

Fragmentul de mai jos reprezinta un extras din interviul complet cu Jambor Photography, publicat de revista WedMe.ro. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Poti citi intreg interviul AICI.

Ce parere ai despre concursurile de fotografie? Participi sau ai participat la randul tau la astfel de concursuri? Care sunt fotografiile cu care te mandresti cel mai mult si care au fost apreciate de juriu?

Concursurile sunt bune pentru ca te motiveaza sa iesi din zona de comfort, trezesc sinapsele din hibernare sau te fac sa te concentrezi mai mult pe unele cadre si te stimuleaza să fii mai atent. Am participat si vom mai tot participa pentru ca e o satisfactie sa iti fie recunoscuta munca. Problema cu unele concursuri este ca in multe situatii juriul nu are credibilitate, adică nu dau dovada de o educatie vizuala / fotografica la același nivel cu responsabilitatea care le revine. Din acest motiv cateodată se supraevaluează banalul.

Cum ati evoluat si cum va perfectionati cunostintele fotografice? Participati la seminarii, workshopuri, invatati singuri, faceti schimburi de experienta cu alti colegi?

Despre tehnica nu are sens sa vorbim, oricine poate ajunge la perfectiune in tehnica foto. In rest, ne plictisim repede de acelasi lucru facut de mai multe ori asa ca suntem intr-o continua cautare de ceva nou. Ne inspira filmele cu cadre echilibrate si originale (The man who wasn’t there, oricare din trilogia lui Roy Anderson), fotografi din alt domeniu decat nunta și emisiuni cu multă improvizatie si aberatii de la Guerilla.

premiu-2

premiu-3

premiu-4

premiu-1

Exercitiu de sinceritate

Daca maine ai fi mire, ce fotograf de nunta din Romania ti-ai dori sa-ti fotografieze propria nunta si de ce? Ce valori apreciezi in mod deosebit la acest fotograf, din postura de client? O singura varianta! 🙂

Am da cu banul intre Marius Barbulescu si Dragos Ludusan. Desi au stiluri diferite, amandoi sunt creativi si constanti in rezultate spectaculoase.

Numiti 3 fotografi de nunta din Romania pe care ii apreciati, tinand cont de stilul, portofoliul si experienta acestora.

Inafară de cei doi de mai sus ne mai plac Future / Past , Marian Cristea, PhotoChic, Land Of White Deer.

Dar din afara?

Cafa Liu pentru compozitiile abstracte care te lasa ca la dentist, Emin Kuliyev si Mauricio Arias.

Numiti 3 fotografi, aflati la inceput de drum, care credeti ca au potential.

Molnar Csaba, Alin Sirb si Denisa Ispas care împreună sunt DA Studio și oricare dintre ucenicii lui Marius Barbulescu.