Interviu Rares Pulbere

Multipremiat la diferite concursuri de fotografie, apreciat si recunoscut la nivel international, Rares Pulbere isi desfasoara in prezent activitatea in diferite tari de pe glob.
Rares este un calator, un explorator al misterelor vietii, o persoana care tot timpul cauta sa-si deschida orizonturile si care isi doreste constant sa fie un individ mai bun decat cel din ziua de ieri.

Fragmentul de mai jos reprezinta un extras din interviul complet cu Rares Pulbere, publicat de revista WedMe.ro. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Poti citi intreg interviul AICI.

Ce parere ai despre concursurile de fotografie? Participi sau ai participat la randul tau la astfel de concursuri? Care sunt fotografiile cu care te mandresti cel mai mult si care au fost apreciate de juriu?

Concursurile sunt destul de importante pentru mine, dar din pacate de multe ori uit sa particip la ele. Sunt o metoda buna de a te forta sa cresti, sa iti dezvolti viziunea si sa iesi din cercul tau de confort. Cred ca este foarte important sa iti vezi fotografiile tale analizate de alti profesionisti in mod constant. Inarmat cu o atitudine positiva, probabil este una din cele mai eficiente metode de a invata.

Cum ai evoluat si cum iti perfectionezi cunostintele fotografice? Participi la seminarii, workshopuri, inveti singur sau faci schimburi de experienta cu alti colegi?

Sunt tot timpul deschis la experiente noi, atat in domeniul fotografíei de nunta dar nu numai. Merg in mod constant la conventii, invat din diferite resurse online disponibile, citesc si, mai ales, fotografiez mult. Toate chestiile teoretice nu au prea multa valoare daca lipseste practica.

Nu cred ca o sa ma opresc vreodata din a invata si aici nu ma refer numai la fotografie, ci la viata in general. Cu cat stim mai multe cu atat realizam cat de putin stim cu adevarat.

Ce sfaturi le-ai putea da fotografilor aflati la inceput de drum? Care crezi ca sunt pasii necesari pe care trebuie sa ii urmeze un fotograf aflat la inceput de drum, pentru a deveni un fotograf profesionist de nunta?

Cred ca cel mai bun sfat e sa fotografiezi cat mai mult. Apoi sa iti creezi o comunitate de oameni care sa fie in acelasi punct cu tine ajuta extrem de mult. Pune pasiune si un pic de suflet in ceea ce faci si sunt convins ca rezultatele nu vor intarzia mult sa apara.

Ce parere ai despre workshop-urile de fotografie? Ai participat la astfel de workshop-uri? Ai organizat? Care ti s-au parut cele mai utile? Ce workshop-uri recomanzi?

Merg cam in fiecare an la macar un workshop, sunt destule care ofera multa valoare si multe cunostinte noi. Urmatorul programat este la anul, unul dintre cele mai importante din lume. Chiar daca ma costa o avere, sunt convins ca o sa merite fiecare banut. Este un workshop de fotojurnalism, avand ca principal scop perfectionarea abilitatilor de a spune mai bine povesti cu fiecare fotografie pe care o faci, avand ca mentori unii dintre cei mai buni fotografi din lume.

Chiar daca inca nu l-am trait, sunt convins ca il pot recomanda cu caldura. Se numeste Foundation si este organizat de doua ori pe an, o data in Europa si odata in S.U.A..

Sunt si alte workshopuri foarte utile, in ziua de astazi sunt atat de multe surse de informatie, incat totul se reduce la a avea timpul necesar si a avea vointa. Pentru mine, singurele canale de informatie pe care le mai urmaresc acum sunt Fearless Photographers si Creative Live.

Acum cativa ani, am organizat si eu un workshop, in urma caruia am ramas cu tare multi prieteni. A fost o experienta tare interesanta, care m-a facut la randul meu sa invat multe. Deocamdata nu cred ca sunt in punctul in care sa organizez un altul, dar cine stie ce ne va reserva viitorul.

Totusi, trebuie avuta grija cu workshopurile, este foarte important cine le organizeaza si despre ce o sa vorbeasca. Intr-o mare de workshopuri cele care cu adevarat merita sunt relativ putine. Asa ca alegeti cu grija si documentati-va bine inainte.

Rares Pulbere

Rares Pulbere

06_barcelona_wedding_photographer_02

Rares Pulbere

Rares Pulbere

Exercitiu de sinceritate

Daca maine ai fi mire, ce fotograf de nunta din Romania ti-ai dori sa-ti fotografieze propria nunta si de ce? Ce valori apreciezi in mod deosebit la acest fotograf, din postura de client? O singura varianta! 🙂

Daca maine as fi mire, in primul rand mi-as consulta si viitoarea sotie – pana la urma nu este vorba doar de preferintele mele ci si de ale ei. E greu de zis pe cine as propune, sunt destui fotografi buni in tara. Imi place sa rezolv problemele atunci cand le am, iar fotograful nuntii mele inca nu e o problema pe care sa o am.

Numeste te rog 3 fotografi de nunta din Romania pe care ii apreciezi, tinand cont de stilul, portofoliul si experienta acestora.

Marius & Andra Dragan
Marius Barbulescu
Jambor photography

Dar din afara?

Two Mann
Chrisman Studios
Suzana Barbera

Poti numi cativa fotografi aflati la inceput de drum, care crezi tu ca au potential?…

Din pacate nu prea am mai avut timpul pentru a fi in contact cu fotografii noi, dar sunt convins ca sunt destui care vin cu o voce proprie si cu energii proaspete.

Rares Pulbere

Rares Pulbere

Rares Pulbere