Interviu Sabina Mladin, fotograful anului 2016

“Imi place sa fotografiez oameni care se iubesc… sa pot surprinde prin fotografiile mele emotii, sentimente si trairi care redau acel moment important din viata lor… moment care va ramane viu prin acele fotografii…”
Cuvintele ii apartin Sabinei Mladin, marea castigatoare a concursului anual de fotografie de nunta din Romania, editia 2016.
Daca pana acum ati putut admira doar fotografiile din portofoliul sau, iata ca a sosit momentul sa faceti cunostinta cu Sabina in mult asteptatul interviu cu “Fotograful Anului 2016”.
Enjoy!

Fragmentul de mai jos reprezinta un extras din interviul complet cu Sabina Mladin, publicat de revista WedMe.ro. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Poti citi intreg interviul AICI.

Ce parere ai despre concursurile de fotografie?

Sunt pro concursuri de fotografie, deoarece ele te fac sa te autodepasesti, te motiveaza, te fac sa cresti ca si popularitate in randul fotografilor, dar si al clientilor.

Cum ai evoluat si cum iti perfectionezi cunostintele fotografice? Participi la seminarii, workshopuri, inveti singur sau faci schimburi de experienta cu alti colegi?

Eu consider ca am evoluat de cand am inceput sa merg la workshopuri, am invatat cate putin de la fiecare, si le-am adaptat stilului meu.

Cat despre schimbul de experienta cu alti colegi, pot spune ca avem o comunitate unita in Arad, ne ajutam reciproc, mai ales cu critica pe fotografii, care e foarte constructiva.

Ce sfaturi le-ai putea da fotografilor aflati la inceput de drum? Care crezi ca sunt pasii necesari pe care trebuie sa ii urmeze un fotograf aflat la inceput de drum, pentru a deveni un fotograf profesionist de nunta?

Ca sa devii fotograf profesionist de nunta trebuie sa muncesti foarte mult, este nevoie de multa perseverenta, nopti nedormite si din nou munca multa. Du-te la workshopuri! Tot timpul sunt lucruri noi de invatat, niciodata nu este suficient cat stii, plus ca de la fiecare in parte inveti cate ceva. Este bine sa iei particele, sa incerci sa nu copiezi, sa iti creezi propriul stil, pentru ca fiecare dintre noi are o viziune unica.

Ce parere ai despre workshop-urile de fotografie? Ai participat la astfel de workshop-uri? Ai organizat? Care ti s-au parut cele mai utile? Ce workshop-uri recomanzi?

Experienta mea cu workshopurile a inceput in martie 2015 cu Marian Sterea, care pur si simplu m-a uimit, apoi la Wedding Staff la Ipotesti a fost o experienta unica, unde am intalnit oameni minunati, fotografi extraordinari, de la care am invatat enorm. In 2016, am continuat cu Marius Barbulescu, Wed Camp, Daniele Vertelli si Mauricio Javier Arias, iar anul acesta ma voi duce din nou la cateva workshopuri. Deci da, consider ca este foarte important sa mergi la workshopuri, pentru ca tot timpul sunt lucruri noi de invatat.

1

2

3

4

8

5

6

Exercitiu de sinceritate

Daca maine ai fi mireasa, ce fotograf de nunta din Romania ti-ai dori sa-ti fotografieze propria nunta si de ce? Ce valori apreciezi in mod deosebit la acest fotograf, din postura de client? O singura varianta! 🙂

Este foarte grea intrebarea asta, pentru ca sunt multi fotografi pe care ii apreciez, dar cred ca cel mai mult ma regasesc in stilul lui Marius Barbulescu. Imi place de el, ca om in primul rand, iar fotografiile lui sunt absolut geniale, sincere, emotionante si dinamice.

Numeste te rog 3 fotografi de nunta din Romania pe care ii apreciezi, tinand cont de stilul, portofoliul si experienta acestora.

Marius Barbulescu
Marian Sterea
Marius si Andra Dragan

Dar din afara?

Sunt multi pe care ii urmaresc si apreciez, dar cei care imi vin acum in minte sunt:

Mauricio Javier Arias
Daniele Vertelli
Victor Lax

Poti numi cativa fotografi aflati la inceput de drum, care crezi tu ca au potential?…

Din ce am mai urmarit pe site-urile de fotografie din tara, pot spune ca foarte multi fotografi au potential, iar de cand sunt asa de multe workshopuri disponibile, calitatea fotografilor in Romania este in crestere.

picture77