Interviu Vasea Onel, videograful anului 2015

Vasea Onel este castigatorul premiului „Videograful Anului 2015″, distinctie primita in cadrul concursului anual de videografie de nunta, prilej tocmai bun pentru a-l cunoaste mai bine intr-un interviu marca Fotografi-Cameramani.ro
Daca ai vizionat deja o parte din portofoliul lui si i-ai dat follow pe Facebook, atunci cu siguranta vei gasi interesante urmatoarele raspunsuri oferite in interviul de mai jos.

Fragmentul de mai jos reprezinta un extras din interviul complet cu Vasea Onel, publicat de revista WedMe.ro. Am selectat din interviul integral, temele de interes pentru cititorii blogului nostru.

Poti citi intreg interviul AICI.

Ce parere ai despre concursurile de videografie?

Poate una dintre cele mai importante etape din viata unui artist este concursul. In liceul si facultatea de arte plastice pe care le-am urmat, concursul, batalia dintre noi, ca artisti, ne facea sa evoluam, sa invatam, sa fim competitivi.

Ce inseamna pentru tine castigarea premiului de Videograful Anului 2015, in cadrul concursului organizat pe site-ul nostru?

Inseamna incă o confirmare ca nu am ales un drum gresit in viata.

Cum ai evoluat si cum iti perfectionezi cunostintele videografice? Participi la seminarii, workshopuri, inveti singur sau faci schimburi de experienta cu alti colegi?

Cand am pus mana prima oară pe o camera video, nu exista nici internet. Am invatat singur pe o piata in continua dezvoltare. Am extras tot timpul informatii de unde puteam si oricand aveam ocazia, dar dau merit in mare parte si talentului si inspiratiei.

Mai nou, ma bucura faptul ca aceasta comunitate a videografilor de pe plan national si local incepe să prinda contur si asta ne ajuta sa relationam si sa dezbatem diverse subiecte din domeniu.

Ce sfaturi le-ai putea da videografilor aflati la inceput de drum? Care crezi ca sunt pasii necesari pe care trebuie sa ii urmeze un videograf aflat la inceput de drum, pentru a deveni unul profesionist de nunta?

Sa nu cada in capcana marketing-ului furnizorilor de aparatura video. Sa puna mana pe camera si sa inceapa sa filmeze. Sa lase detaliile tehnice si sa puna inspiratia si creativitatea la treaba.

Stim ca anul acesta organizezi un workshop de videografie de nunta. Ne poti da mai multe detalii? 

Se adreseaza tuturor celor care vor să-mi afle povestea si care doresc sa invete din experienta mea. Am fost frumos surprins sa vad ca locurile au fost ocupate in trei zile, chiar am fost nevoit sa le suplimentez, de la 15 la 22 de participanti.

Tema principala va fi videografia de nunta văzută de mine. Cum se filmeaza o nunta cu o singura camera si cum sa fii cat mai eficient pe parcursul intregului eveniment.

Exercitiu de sinceritate

Daca maine ai fi mire, ce videograf de nunta din Romania ti-ai dori sa filmeze propria nunta si de ce? Ce valori apreciezi in mod deosebit la acest videograf, din postura de client? O singura varianta! 🙂

Fara discutie, Doru Iacovescu! A fost si este mentorul meu, pentru ca a fost prezent in cariera mea exact in momentele potrivite (el nu stie lucrul asta). Cu el am evoluat si de la el inca invat. Este de o sensibilitate aparte, un artist complet. In munca lui gasesc liniste si pace si asta ma multumeste si ma inspira.

Numeste te rog trei videografi de nunta din Romania pe care ii apreciezi, tinand cont de stilul, portofoliul si experienta acestora.

Doru Iacovescu
Dragoș Badicu (un talent innascut)
Cristi Coman

Dar din afara?

La fel ca si Doru Iacovescu.. mentorul meu din afara este Robert Balasko. Datorita lor am evoluat si am inteles evenimentul nunta. Ar mai fi Santi Veiga si Ray Roman.

Numeste te rog cativa videografi, aflati la inceput de drum, care crezi ca au potential.

Din pacate am avut contact cu multi videografi care au avut si au potențial, dar nu au razbit pe terenul videografiei de nunta. Au fost înghititi de capcana marketing-ului furnizorilor de aparatura video si s-au pierdut în ceata. Prefer sa nu dau nume.